Mæland: – Vi er på tilbudssiden mot ledighet

Arbeiderpartiet mener regjeringen gjør for lite for å utvikle eksisterende bedrifter og bevare utsatte arbeidsplasser.

– Norge kan bedre enn i dag, sa Ap-nestleder Hadia Tajik i Stortingets spørretime onsdag.Hun viste til at nærmere 130.000 mennesker er arbeidsledige og at ledigheten bare i Rogaland har økt med mer enn 80 prosent det siste året.– Hva gjør næringsministeren for å støtte eksisterende selskaper og for å skape og bevare arbeidsplasser? spurte Tajik.Næringsminister Monica Mæland (H) erkjente i sitt svar at ledighetstallene er alvorlige «i deler av landet», men slo fast at regjeringen følger situasjonen nøye og at en rekke tiltak er iverksatt.– Det har bredt seg en misforståelse om at de fleste tiltakene handler om gründere, men 70 prosent av rammene til Innovasjon Norge går til eksisterende bedrifter. Vi er i aller høyeste grad på tilbudssiden, sa Mæland, og trakk fram regjeringens maritime strategi som et eksempel.Senterpartiets Geir Pollestad ville vite om Mæland er tilfreds med egen innsats mot ledigheten, noe hun langt på vei bekreftet – etter først å ha slått fast at fallende oljepriser er hovedårsaken til den krevende situasjonen som har oppstått. (©NTB)