Minst 17 drept i restaurantangrep i Somalia

Minst 17 mennesker ble drept da en bilbombe gikk av utenfor en populær strandrestaurant i Somalias hovedstad Mogadishu sent torsdag kveld.

– Operasjonen ble avsluttet klokken 3 i natt og minst 17 sivile ble drept, sier polititjenestemannen Osman Nur til Reuters fredag morgen.Ifølge en annen polititjenestemann, Mohamed Abdirahman, ble minst 19 mennesker drept i angrepet.– De drepte nesten 20 mennesker, blant dem kvinner og barn. Det var et barbarisk og brutalt angrep mot uskyldige sivile, sier Abdirahman.I tillegg til de sivile ofrene ble fire angripere drept og en femte pågrepet av sikkerhetsstyrker.Angrepet skjedde på Lido-stranden, der det ligger mange restauranter som er populære blant forretningsfolk og somaliere som har returnert til hjemlandet.Angrepet ble innledet med en stor bombe før væpnede menn stormet inn i strandrestauranten der gjester satt og spiste middag torsdag kveld.Al-Qaida-tilknyttede al-Shabaab har påtatt seg ansvaret for angrepet. (©NTB)