Montgomery vurderer norsk comeback

Den irske avisinvestoren og tidligere Mecom-eieren David Montgomery er blant aktørene som er interessert i å kjøpe Amedia, skriver Dagens Næringsliv.

Montgomery gjorde seg godt kjent i det norske mediebildet da han sommeren 2006 kjøpte Orkla Media og bygde opp det internasjonale mediekonsernet Mecom.Senere fulgte en turbulent periode der Mecom ble splittet opp og solgt. I 2012 kjøpte A-pressen opp Edda Media fra Mecom og dannet Amedia, og da var Montgomery allerede ute av selskapet. Men ifølge DN kan den omstridte investoren nå komme tilbake på det norske markedet.Avisen erfarer at Montgomery har investorer og finansiell styrke til å kunne legge inn et bud på Amedia. Etter oppløsningen av Mecom startet han opp på nytt med det britiske lokalaviskonsernet Local World, som i november i fjor ble solgt med stor gevinst.Meglerhuset ABG Sundal Collier bistår hovedeierne, Telenor og LO, i den pågående salgsprosessen rundt Amedia, som består av om lag 70 lokalaviser. Meglerhuset bekrefter at det er flere interessenter fra flere ulike nasjonaliteter med i prosessen.- Jeg kan ikke gi kommentarer til enkelte navn man måtte spekulere i. Vi kjører denne prosessen med henblikk på en avklaring i løpet av første kvartal, sier meglersjef Knut Brundtland i ABG Collier til DN. (©NTB)