Mugabe tilbake i Zimbabwe etter dødsrykter

Zimbabwes president Robert Mugabe (91) er hjemme igjen fra sin årlige ferie etter rykter om at han var død.

Robert Mugabe. (AP Photo/Tsvangirayi Mukwazhi).

Presidenten ble filmet av TV-kanalen ZBC da han fredag ankom flyplassen i Harare sammen med sin kone Grace og en rekke sikkerhetsvakter.Den siste tiden har det versert rykter om at presidenten skal ha kollapset og dødd under et opphold i Singapore. Men ifølge presidentens talsmann George Charamba er dette spekulasjoner som oppstår hvert eneste år når Mugabe tar sin årlige ferie utenfor landet.WikiLeaks lekket i 2011 amerikanske dokumenter fra 2008 som antydet at Mugabe hadde prostatakreft og under fem år igjen å leve.Mugabe, som fyller 92 år i februar, har styrt Zimbabwe siden frigjøringen i 1980. Regimet beskyldes for systematiske brudd på menneskerettighetene og for å overse landets elendige økonomi. (©NTB)