Nekter for ledighetskrise

Statsminister Erna Solberg (H) vil ikke snakke om en arbeidsledighetskrise i Norge.

Statsminister Erna Solberg (H) Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Ledigheten i Norge kan nå rekordnivå i 2016, målt i antall ledige. Men statsministeren vil ikke snakke om krise, skriver VG.– Det er målt i antall ledige, men i prosent er ledigheten i Norge fortsatt lav, det gjelder spesielt den registrerte ledigheten. Vi ser ingen grunn til å rope om krise: Vi mener det er mye viktigere å ha fokus på å gi langsiktige rammevilkår, fordi det vil bidra til at vi greier å få vekst i nye sektorer, sier Solberg til avisen.Ap-leder Jonas Gahr Støre er uenig i at ledigheten er lav og advarer mot regjeringens økonomiske politikk.– Regjeringen bruker veldig mange milliarder feil. Høyre og Frp holder fast ved at skattekutt til de med mest er det som skal skape de nye jobbene. Det virket ikke før og virker ikke nå, sier Støre.Statsministeren derimot viser til regjeringens kortsiktige og langsiktige tiltak mot ledighet, blant annet tiltakspakken på 4 milliarder kroner, og hun vil hjelpe de svakeste på arbeidsmarkedet.– Vi vil snarlig fremme en stortingsmelding for å hjelpe voksne mennesker som sliter i arbeidsmarkedet fordi de er for dårlig til å lese og skrive. Mange har ramlet ut av arbeidsmarkedet fordi de mangler kunnskaper, sier hun. (©NTB)