Nok en kommuneansatt siktet for korrupsjon

En kommuneansatt mann i Drammen er siktet for grov korrupsjon.

Drammen. Foto: Erlend Aas / SCANPIX.

Politiet mener han har samarbeidet med en kvinnelig kollega som allerede er varetektsfengslet i samme sak.Begge de to jobber ved byggesaksavdelingen i Drammen kommune. Politiet har etterforsket rundt 30 byggesaker hvor de mener det skal ha blitt betalt bestikkelser fra utbyggere til kommuneansatte.– Vi ser at den siktede dukker opp i flere av sakene hvor hans varetektsfengslede kollega har vært saksbehandler, sier Ole Johan Brett, leder for øko-teamet ved Sør-Øst politidistrikt til NRK.Politiet har funnet økonomiske transaksjoner mellom de to siktede og vil fremstille mannen for varetektsfengsling torsdag.Den siktede kvinnen ble varetektsfengslet i forrige uke. Hun nekter straffskyld.NRK meldte i forrige uke at flere utbyggere i Drammen nå risikerer å få pålegg om å rive byggeprosjekter som har blitt godkjent av den siktede kvinnen. Én utbygger skal i avhør ha innrømmet å ha medvirket til korrupsjon. (©NTB)