Nord-Korea med flygeblad-slipp over Sør-Korea

I løpet av den siste uken har én million flygeblader med propaganda fra Nord-Korea landet i Sør-Korea.

Flygebladene ble sendt over grensen med ballonger, og flere av dem er blitt samlet inn, opplyser forsvarsdepartementet i Sør-Korea til nyhetsbyrået Yonhap. De fleste har landet i Gyeonggi-provinsen nær grensen, men noen av dem har nådd så langt som til hovedstaden Seoul.Nyhetsrapporten sier ikke noe om innholdet i flygebladene, annet enn at de angriper Sør-Koreas president Park Geun-hye.Det nye framstøtet fra Nord-Korea er tilsynelatende et svar på Sør-Koreas beslutning om å sette opp en rekke kraftige propaganda-høyttalere ved grensen. Høyttalerne spyr ut en blanding av K-pop (koreansk popmusikk) og propagandabeskjeder, og de er senere blitt besvart av en lignende høyttalerrigg i nord.Forholdet mellom de to landene har tilspisset seg etter at Nord-Korea i begynnelsen av januar gjennomførte en prøvesprengning av en kjernefysisk bombe.Sørkoreanske aktivister sender med jevne mellomrom flygeblader over til Nord-Korea. (©NTB)