Nordmann lettere såret i eksplosjonen i Istanbul

Én nordmann er lettere såret i eksplosjonen i Istanbul og behandles på sykehus, bekrefter Utenriksdepartementet.

Police secure the area after an explosion in central Istanbul, Turkey January 12, 2016. Ten people were killed and fifteen others were wounded after a large explosion rocked a central Istanbul square on Tuesday, a statement from the Istanbul governor's office said. REUTERS/Osman Orsal
Politikk

– Vi kan bekrefte at en nordmann er lettere såret, og at han behandles på sykehus i Tyrkia, sier kommunikasjonsrådgiver Ane H. Lunde til NTB.Flere tyrkiske medier meldte tirsdag formiddag at turister fra Norge og Tyskland er blant de sårede i eksplosjonen i Sultanahmet i Istanbuls gamleby.Nyhetsbyrået Dogan rapporterer ifølge RT.com at en av de sårede utlendingene er fra Tyskland, mens to andre oppgis å være norske. CNN Turk melder ifølge nyhetsbyrået Reuters at det er tyske og norske turister blant de sårede.En ikke navngitt ansatt i et reisebyrå sier til Reuters at en gruppe turister fra Tyskland var i området da eksplosjonen skjedde, men det er uklart om noen av dem ble såret.Guvernøren i Istanbul har opplyst at ti personer ble drept og 15 såret i eksplosjonen som rystet det historiske området Sultanahmet, som er et svært populært turistmål. Eksplosjonen skjedde rett ved en trikkeholdeplass. Tyrkisk politi etterforsker hendelsen og prøver å avklare hva slags eksplosiver som ble brukt, heter det fra guvernørens kontor. (©NTB)

Nyheter
Politikk