Rentedommen er klar

Rentemøtet i den europeiske sentralbanken er over, og konklusjonen er klar.

Den europeiske sentralbanken (ECB) holder sin styringsrente uendret på rekordlave 0,05 prosent.Den marginale innskuddsrenten holdes uendret på minus 0,30 prosent, mens den marginale utlånsrenten holdes uendret på 0,30 prosent.Markedet hadde heller ikke forventet at Draghi skulle gjøre noe med det rekordlave rentenivået.Investorene venter dog spent på hva ECB-sjef Mario Draghi har å si om uroen som rår i finansmarkedene.- Det hersker en bred forventning om at ECB holder seg i ro i dag og holder rentene uendret, men Draghi kan gjenta sitt dueaktige mantra og true med ytterligere kvantitative lettelser (QE) i et forøsk på å snakke ned euroen, skriver analytiker Lukman Otunuga hos FXTM ifølge Marketwatch i et notat.Pressekonferansen starter klokken 14:30.