Russland nekter for å ha bedt Assad gå av

Russland avviser meldinger om at en utsending fra president Vladimir Putin før jul ba Syrias president Bashar al-Assad om å gå av.

Financial Times meldte fredag at den daværende lederen for Russlands militære etterretningstjeneste GRU, generaloberst Igor Sergun, før jul besøkte Assad i Damaskus.Ifølge to høytstående vestlige etterretningskilder var hans budskap at tiden var inne for Assads avgang.Ifølge kildene foreslo Sergun en overgangsordning der Assads alawittregime fikk beholde makten, samtidig med at det ble åpnet for fredsforhandlinger med de moderate opprørerne i landet.Sergun døde 3. januar og myndighetene i Moskva avviser bestemt at de ba Assad om å trekke seg.– Det stemmer ikke, sier Putins talsmann Dmitrij Peskov.Russland har til nå fastholdt at det må være opp til syrerne selv å avgjøre Assads skjebne og velge hvem som skal styre landet. (©NTB)