Sandberg: – Jeg skal ikke fjerne leveringsplikten

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) avviste i sin tale under sjømatdagene tirsdag at regjeringen har planer om å avvikle leveringsplikten.

Trålere har i dag plikt til å levere fisk til bestemte lokalsamfunn.– Når det gjelder leveringsplikten, må jeg få rydde en misforståelse av veien. Jeg skal ikke fjerne leveringsplikten. Det har jeg aldri sagt. Men det kan hende at den bør endres. Regjeringa har foreslått å regionalisere leveringsplikten, sa Sandberg i talen.– Det betyr at torsketrålerne ikke lenger vil være pålagt å tilby fisk til ett bestemt lokalsamfunn, men til et gitt fylke. Fisken forsvinner altså ikke fra Finnmark, la han til.SV har ment at lokalbefolkningen langs kysten blir taperne og at næringens giganter går seirende ut av regjeringens forslag. (©NTB)