Skattedirektør: - Nærmer seg avtale med Uber

Skattedirektøren og Uber-sjefen nærmer seg en avtale som kan sette standarden for skattlegging og bedre regulering av den nye delingsøkonomien.

Skattedirektør Hans Christian Holte. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix.
Politikk

- Jeg tror vi vil finne en løsning. Uber har inngått en slik avtale med myndighetene i Estland og vi samarbeider med Estland for å se hva vi kan få til her. Og når signalene fra Uber Norge er at de vil bli stuerene og er villige til å rapportere inn sine transaksjoner, da nærmer vi oss, sier skattedirektør Hans Christian Holte til VG .Uber-sjef Carl Edvard Endresen bekrefter at en avtale er på vei.- Vi ønsker å bidra til at skatt kommer inn på riktig måte fra partnersjåførene. De har fått det til gjennom digitale løsninger i Estland og så langt fremme Norge er teknologisk, skal vi løse dette. Det gjelder at myndighetene er fremoverlente og digitale, sier Endresen til avisen.Ifølge Aftenposten ønsker skattedirektøren seg en skatteapp-knapp som gjør det enklere for Uber sjåfører og andre aktører i delingsøkonomien å rapportere inn skattemessig informasjon med mobiltelefonen til myndighetene.Tirsdag skal finansminister Siv Jensen og skattedirektør Holte treffe selskapene Uber, Airbnb og andre som opererer i den voksende delingsøkonomien i Norge for å diskutere tiltak og muligheter for å regulere den. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv