Storbritannia innfører sanksjoner mot russere etter agentdrap

Storbritannia fryser midler tilhørende Andrej Lugovoj og Dmitrij Kovtun, som er mistenkt for drapet på den russiske eksagenten Aleksandr Litvinenko, sier innenriksminister Theresa May.

Houses of Parliament / London / England / Storbritannia / parlamentet / Union Jack Foto: AP

Ifølge en britisk undersøkelsesrapport som ble lagt fram torsdag, forgiftet de to russerne Litvinenko på et hotell i 2006. Granskerne finner det dessuten sannsynlig at Russlands president Vladimir Putin selv godkjente drapet.– Opplysningene om at den russiske staten var involvert i drapet er svært foruroligende, sa May da hun kommenterte rapporten i den britiske nasjonalforsamlingen torsdag ettermiddag.– Interpol er varslet om de to hovedmistenkte og en europeisk arrestordre er også på plass. I lys av rapporten har vi dessuten tatt et skritt videre og frosset midlene tilhørende Andrej Lugovoj og Dmitrij Kovtun, fortsatte hun.Innenriksministeren varslet også at hun vil kalle Russlands ambassadør til Storbritannia inn på teppet for å uttrykke sin misnøye med den manglende samarbeidsviljen fra landet.Ifølge The Guardian kommer en hemmelig versjon av rapporten med en rekke anbefalinger om hvordan Storbritannia skal håndtere opplysningene. Hun ønsker imidlertid ikke å diskutere hva anbefalingene går ut på.Russiske myndigheter avviser at de var involvert i drapet. (©NTB)