Svensk minister kan bli korrupsjonsgransket

Sveriges utenriksminister Margot Wallström kan bli gransket for korrupsjon i forbindelse med en leiekontrakt hun har inngått med fagforbundet Kommunal.

Påtalemyndigheten, ved Riksåklagaren i Stockholm, undersøker nå om det skal innledes forundersøkelser mot Wallström.– Jeg kommer på ordinær måte til å håndtere informasjonen som er tilgjengelig og deretter fatte en beslutning om forundersøkelser skal innledes eller ei. Jeg kan på nåværende tidspunkt ikke uttale meg om en slik beslutning blir tatt i dag eller senere denne uken, sier Alf Johansson ved Riksåklagarens kontor.Wallströms leilighetskontrakt ble undertegnet 18. april i fjor. Wallström tiltrådte som utenriksminister 3. oktober året før. Leiligheten hun ble tildelt er direkte tilknyttet stillingen som utenriksminister, ifølge TT som har fått sett kontrakten.Wallström selv hevder at avtalen bare var midlertidig.– Det er en midlertidig avtale og det har vært mitt ønske fra starten. Jeg har aldri vært ute etter å få bo i en av deres leiligheter på ubestemt tid, sier Wallström.Kommunal er Sveriges største fagforbund og eier flere leiligheter sentralt i Stockholm. Det er lang ventetid på leilighetene, og Wallström beskyldes for å ha fått gått foran i køen. Selv hevder hun at hun hadde fått oppgitt feilaktige opplysninger fra Kommunal.