Tidligere New York-ordfører vil bli president

Michael R. Bloomberg, tidligere ordfører i New York, vurderer å kastet seg inn i konkurransen om å bli president.

Ifølge New York Times har Bloomberg kontaktet en gruppe rådgivere og bedt dem lage en plan der han stiller til presidentvalget som uavhengig kandidat.Framgangen til Donald J. Trump på Republikanernes side skal ha bidratt til at Bloomberg føler seg fristet til å forsøke. Samtidig er det dalende oppslutning for Hillary Clinton blant Demokratene. Hun taper nå terreng for den mer venstreorienterte Bernie Sanders.MilliardBloomberg skal ha sagt at han vil investere minst en milliard dollar i en eventuell valgkamp.Den 73 år gamle millionæren har også tidligere vurdert å stille til presidentvalget i USA som uavhengig kandidat. Denne gangen har han gitt seg frist fram til mars før avgjørelsen tas.Bloomberg gjennomførte en måling i desember der han sjekket mulighetene mot Trump og Clinton. Planen er å foreta en ny måling blant amerikanske velgere etter nominasjonsvalgene i New Hampshire 9. februar.Aldri vunnetIfølge valgkampanjen som New York Times har fått kikket på, skal Bloomberg holde taler der han skisserer planer for en rekke utvalgte temaer. Han skal lanseres som en løsningsorientert politiker og vellykket forretningsmann som forstår økonomi og som i sin tid greide å løse New Yorks mange problemer.Ingen uavhengig kandidat har noensinne vunnet presidentvalget i USA, tross flere forsøk. (©NTB)