Trump leder i tre viktige delstater

Milliardær Donald Trump leder foran sine republikanske rivaler på meningsmålinger i tre av de første amerikanske delstatene hvor det holdes nominasjonsvalg og -møter.

I Iowa, som er først ut, får Trump 39 prosents oppslutning i en måling utført av YouGov for CBS News. Hans nærmeste utfordrer, senator Ted Cruz, støttes av 34 prosent av delstatens republikanske velgere.De tilsvarende tallene i New Hampshire er 34 og 16 prosent. Og i South Carolina får Trump 40 prosents oppslutning, mot 21 for Cruz.Senator Marco Rubio ligger på tredje plass i alle delstatene, og får 14 prosents oppslutning i New Hampshire. I Iowa og South Carolina ligger han imidlertid langt bak Trump og Cruz.Nominasjonsvalgene og -møtene i de tre delstatene holdes mellom 1. og 27. februar. De som gjør det bra i begynnelsen av prosessen med å velge ut presidentkandidatene til de to store amerikanske partiene, får en positiv oppmerksomhet som kan være svært verdifull også i andre delstater. (©NTB)