Tyrkia vil gi syriske flyktninger arbeidstillatelse

Tyrkia planlegger å gi syriske flyktninger arbeidstillatelse. Tiltaket skal hindre dem i å reise videre til Europa, sier landets EU-minister.

Den blå moské / Sultan Ahmed moskéen / Istanbul / Sultanahmed / Tyrkia / moské AP Photo/Osman Orsal
Politikk

Tyrkias EU-minister Volkan Bozkir møtte EU-kommisjonens visepresident Frans Timmermans i Ankara mandag.Tyrkia, som huser om lag 2,2 millioner mennesker som har flyktet fra borgerkrigen i Syria, har blitt et knutepunkt for flyktninger og migranter som forsøker å komme seg til Europa.Tyrkia ønsker et medlemskap i EU og har lovet å ta grep for å redusere det høye antallet ulovlige migranter som forsøker å komme seg til Europa. I bytte har Tyrkia fått en hjelpepakke på 3 milliarder euro, tilsvarende 29 milliarder kroner.

Nyheter
Næringsliv