UDI betaler 5 millioner døgnet for tomme mottak

UDI betaler 5,2 millioner kroner i døgnet for tomme mottaksplasser. Nær halvparten av plassene er ubebodd. Senteret på Brunstad får nesten en halv million i døgnet.

Frode Forfang. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
Politikk

– Samtidig som vi opprettet plasser og akkurat hadde inngått kontrakter, så begynte trenden å snu litt, så det var ikke så stort behov som det hadde vært, sier direktør for region- og mottaksavdelingen i UDI, Christine Wilberg, til TV 2. For de 7.776 plassene som står tomme, betaler UDI 5,2 millioner kroner i døgnet. Bare 53 prosent av UDIs akutte mottaksplasser var i bruk per 31. desember.Ifølge Wilberg betaler UDI summen fordi de har kontraktsbindinger. UDI betaler for antall plasser og ikke antall beboere.– Det er 5.000 plasser i januar og så fortsetter det utover, forklarer hun.UDI har blant annet inngått kontrakt med Oslofjord Convention Center på Brunstad i Stokke.– Vi hadde fullt hus her med over 1.000 asylsøkere. Men nå er det stille her. Siste asylsøker flyttet ut 18. desember, sier prosjektleder i Oslofjord Convention Center, Nils Vedvik.Døgnpris på senteret er avtalt til 426 kroner per person. Dermed mottar Oslofjord Convention Center 426.000 kroner i døgnet fra UDI selv om sengene står tomme. (©NTB)

Nyheter
Politikk