USA starter snørydding langs hele østkysten

Det ble notert flere nesten-rekorder etter vinterens første store uvær langs USAs østkyst. I nedsnødde byer ga innebyggerne seg i kast med måkingen.

Snø og vind slo inn mot østkysten da helgen startet. Uværet beveget seg nordover og etterlot et hvitt teppe før det forsvant ut i havet igjen søndag.18 mennesker mistet livet, flere kystbyer ble rammet av flom, mens snødybden nådde rekorder og nesten-rekorder flere steder.I flere delstater ble det erklært unntakstilstand lørdag, folk ble oppfordret til å holde seg hjemme, mens veier ble stengt og tog, fly og offentlig transport ble kansellert.På Manhattan i New York ble det søndag morgen målt 70 centimeter snø i Central Park. Det er det nest største snøfallet som er målt siden 1869. På Kennedy-flyplassen rett utenfor byen var det falt til sammen 77,5 centimeter snø, og brøytemannskapet hadde jobbet hele natten i et forsøk på å få flyplassen klar til søndagens trafikk. (©NTB)