– Vendepunkt for Irans økonomi

Atomavtalen er et nytt kapittel i Irans forhold til verden, sier Irans president Hassan Rouhani til nasjonalforsamlingen i Teheran.

Rouhani presenterte søndag regjeringens forslag til statsbudsjett for neste år, dagen etter at internasjonale sanksjoner mot den islamske republikken ble fjernet.I sin tale tok Rouhani til orde for økonomiske reformer og mindre oljeavhengighet når sanksjonene tilbakelegges. Atomavtalen er et vendepunkt for landets økonomi, påpekte presidenten overfor iranske folkevalgte søndag.Den internasjonale atomavtalen mellom Iran og stormaktene ble realisert lørdag da atomenergibyrået IAEA slo fast at iranerne har oppfylt alle sine forpliktelser.Sanksjonene som i en årrekke har stengt Iran ute fra globale handelsmarkeder, lempes i bytte mot internasjonal overvåking av landets atomprogram for å garantere at det ikke har militære formål.Det iranske budsjettåret sammenfaller med persisk nyår og starter 21. mars. (©NTB)