Venstres ledertrio tar gjenvalg

Venstres valgkomité går inn for gjenvalg av partileder Trine Skei Grande og de to nestlederne Ola Elvestuen og Terje Breivik.

skei grande.jpg

– Trine Skei Grande er Venstres ubestridte og suverene leder, og vi er glad for at hun fortsatt ønsker å lede Stortingets største og viktigste miljøparti, sier valgkomiteens leder Espen Ophaug.1. nestleder Ola Elvestuen og 2. nestleder Terje Breivik ønsker også gjenvalg.– Som henholdsvis leder av Stortingets energi- og miljøkomité og Venstres leder av budsjettforhandlingene på Stortinget er Elvestuen og Breivik landets to viktigste pådrivere for grønn omstilling og gjennomføring av det grønne skiftet, sier Ophaug.– Stort talentSom nye medlemmer i sentralstyret foreslår valgkomiteen Sveinung Rotevatn, Guri Melby, Solveig Schytz og Trine Noodt.– Sveinung Rotevatn er et stort politisk talent og en viktig målbærer av liberale verdier. Tidligere byråd i Oslo Guri Melby er en dyktig debattant som har profilert partiet sterkt både i skolepolitikken og i miljøpolitikken. Solveig Schytz er en dyktig organisator og en markant politiker innenfor miljø og samferdsel i Akershus, og Trine Noodt er en av Venstres viktigste liberale stemmer i Nord-Norge, sier Ophaug.Velges i aprilVenstres valgkomité går inn for at Rebekka Borsch, Odd Einar Dørum?, Erlend Horn og Inger Noer blir direktevalgte landsstyremedlemmer.– Med en større stortingsgruppe har det vært viktig for valgkomiteen at sentral- og landsstyret utvides med nye, dyktige politikere som i dag ikke sitter på Stortinget, sier Ophaug.Venstres landsstyre er sammensatt av sentralstyret, fylkeslederne og fire landsmøtevalgte landsstyremedlemmer. I tillegg er det fire representanter fra Venstres sideorganisasjoner: ett medlem valgt av Norges Venstrekvinnelag, ett medlem valgt av Norges Liberale Studentforbund og to medlemmer valgt av Unge Venstre.Sentralstyret og landsstyret velges for to år på Venstres landsmøte i april. (©NTB)