<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Espen Lee-saken på Kypros helt åpen

Nordmannen Espen Lee er fortsatt på sykehus i Nikosia mens kypriotisk politi etterforsker hvorvidt han, to andre nordmenn og en lokal hushjelp er involvert i et forsøk på kidnapping.

    Publisert 9. feb. 2016 kl. 15.28
    Oppdatert 9. feb. 2016 klokken 15.29
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 178 ord
    IAKOVOS HATZISTAVROU

    Lee er siktet for å ha planlagt å bortføre en snart tre år gammel jente og ble lørdag innlagt på sykehus.Hans forsvarer, advokat John Christian Elden, sa i helgen at han regner med at saken blir avklart raskt, og at Lee snart blir løslatt. Tirsdag middag opplyste han til NTB at de fortsatt ikke har hørt noe om videre varetekt.De tre ble varetektsfengslet for seks dager torsdag. Politiet mener en norsk barnefar har betalt dem for å bortføre hans datter, som bor på Kypros med sin gresk-kypriotiske mor.Hushjelpen ble pågrepet lørdag og det ble da opplyst at hun ville sitte i varetekt i minst tre dager. Politiet tror hun viste Espen Lee og en av de medsiktede rundt i den kypriotiske hovedstaden i januar, blant annet hvor barnets mor arbeider.Ved politiets hovedkontor i Nikosia får NTB opplyst tirsdag at saken fortsatt er under etterforskning og at politiet ikke har bestemt seg for hva de vil gjøre videre.Dersom etterforskerne vil gå videre med dette, må de fremstilles for forlenget varetekt onsdag morgen, opplyser informasjonsenheten ved politiet i Nikosia. (©NTB)