Frp: - En seier for lisensmotstanderne

Frp er ikke med på avtalen som stortingsflertallet har inngått om lisensavgift, men mener likevel de har vunnet.

– Endelig har vi blitt hørt av alle partier om at man må gå inn og se på lisensavgiften. Det er veldig positivt for Fremskrittspartiet, sier Ib Thomsen, som representerer partiet i Stortingets familie- og kulturkomité.Partiene på Stortinget, med unntak av Frp, la torsdag fram en avtale der de går inn for å beholde et avgiftsfinansiert NRK. Men de åpner for å diskutere ulike finansieringsordninger.Selv om Frp ønsker å skrote hele lisensordningen, karakteriserer Thomsen avtalen som en seier.– De andre partiene har jo ikke villet vurdere den fram til i dag. Det er en kjempeseier at de i det hele tatt vil se på det, sier Thomsen til NTB.Men han er samtidig kritisk til at stortingsflertallet også har bundet seg til innholdet i de to allmennkringkasterne NRK og TV 2.– Det er satt ned et ekspertutvalg som skal se på dette. Vi vil ikke binde oss til masta før vi får helheten her og utvalgets innstilling, sier han.Frp ønsker heller ikke å øremerke deler av skatten til lisens, slik de gjør i Finland, eller å innføre en lisensordning som er bundet til husholdningene i stedet for TV-apparatene, som er et annet forslag fra stortingsflertallet.– Disse forslagene synes vi er beklagelige, sier Thomsen.Han mener at NRK i stedet kan finansieres gjennom en betal-TV-ordning eller over statsbudsjettet. (©NTB)