Nå sier begge støttepartiene til regjeringen klart fra om at innvandringsministerens oppførsel truer samarbeidet mellom de fire partiene. Overforer Venstre-nestleder Terje Breivik klar på spørsmål om Listhaug truer det borgerlige samarbeidet:– Ja. Definitivt, sier Breivik, etter å ha tenkt seg om en god stund.– Listhaug bruker en retorikk som for sosialliberale Venstre strekker tilliten vi har vært med på å gi henne lengre enn langt. Men det er ikke bare retorikken, men også de forslagene hun kommer med, sier Breivik.KrF-leier Knut Arild Hareide støtter Venstre-nestlederens konklusjoner:– Ja, svarer Hareide på spørsmål om hvor vidt Listhaug truer samarbeidet på borgerlig side. Han mener Listhaug også setter statsministeren i en vanskelig situasjon.På spørsmål fra Klassekampen om hvordan hun opplever misnøyen fra Venstre og KrF, svarer statsminister Erna Solberg:– Dette er jo kjempevanskelig, sant. Asylavtalen var jo balansepunktet mellom oss, nå er det balansepunktet skjøvet. Og jeg skjønner at det er en utfordring for alle partier. Samtidig: Når vi kommer til substans og skal behandle konkrete saker, og det skal vi jo når forslagene kommer til Stortinget, så tror jeg det vil utkrystallisere seg at det er en stor enighet om at innstramminger må til, sier hun.