- Nord-Korea truer den regionale stabilitetenID

Norge fordømmer Nord-Koreas rakettoppskyting, og utenriksminister Børge Brende (H) sier landet nå truer stabiliteten i regionen.

Politikk

– Norge fordømmer på det sterkeste Nord-Koreas rakettoppskytning 7. februar. Sammen med den underjordiske atomprøvesprengningen 6. januar er dette handlinger som truer den regionale stabiliteten, sier Brende i en uttalelse søndag.Han sier Nord-Koreas atomtester klart strider med en rekke resolusjoner fra FNs sikkerhetsråd og oppfordringer fra et samlet internasjonalt samfunn om å stanse omstridte våpenprogrammer.– Nord-Koreas handlemåte gjør det enda vanskeligere å komme fram til diplomatiske løsninger og svekker det internasjonale kjernefysiske nedrustnings- og ikke-spredningsregimet, sier Brende.Norge støtter initiativene blant Sikkerhetsrådets medlemmer for å innføre skjerpede sanksjoner mot landet. (©NTB)

nord-korea
rakettoppskytning
børge brende
Nyheter
Politikk