Trump har blitt nominert til Nobels Fredspris

Kristian Berg Harpviken, direktør ved PRIO, mener imidlertid den amerikanske presidentkandidaten har en minimal sjanse for å vinne prisen.

En anonym amerikansk politiker har nominert den republikanske presidentkandidaten Donald Trump til Nobels Fredspris.En nominasjon som er den mest usannsynlige seierskandidaten siden Sovjetunionens Josef Stalin ble nominert i 1947, skriver den britiske avisen The Telegraph.Personen som har nominert Donald Trump er trolig en republikansk senator eller kongressrepresentant, og ifølge avisen sendte han nominasjonen kun få dager før fristen som var 1. februar.Bakgrunnen for nominasjonen er visstnok at Donald Trump har demonstrert en ”fred-via-styrke ideologi”, og hans tydelige utenrikspolitisk linje som det argumenteres har fungert som ”et avskrekkende våpen mot radikal islam, mot et Iran med atomvåpen og mot kommuniststaten Kina”.- Minimal sjanse for å vinneKristian Berg Harpviken, direktørfor PRIO, bekrefter for avisen at nominasjonen har tatt plass og at den er gyldig.Samtidig responderer Harpviken at det er fullstendig usannsynlig å se Donald Trump vinne denne fredsprisen.Dette da presidentkandidaten ikke vil kunne overbevise de 5 medlemmene i Nobels Fredspris komiteen.For ikke lenge siden oppfordret Donald Trump til å stenge dørene for muslimer til å komme inn i USA. Han har også beskrevet latinamerikanere som voldtektsmenn.Ifølge Harpviken har Edward Snowden den største sannsynligheten for å vinne Nobels Fredsprisen blant de 11 kandidatene.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også