Det opplyser den greske statlige kringkasteren ERT, som siterer kystvakten.Greske medier melder at det mandag morgen nesten ikke var ankommet nye flyktninger til øya Lesvos, som i mange måneder har vært en av de mest benyttede reiserutene for flyktninger som drar via Tyrkia til EU.Søndag ankom det imidlertid flere hundre flyktninger til øya, samme dag som EUs flyktningavtale med Tyrkia trådte i kraft. Den innebærer at Hellas må ha på plass et system for hurtigbehandling av asylsøknader innen 4. april for alle ankomster fra og med 20. mars. Alle som ikke har et klart beskyttelsesbehov, skal umiddelbart returneres til Tyrkia.For hver syrer som blir returnert, vil EU bosette en fra en tyrkisk flyktningleir.Hensikten er å stenge hovedruten flyktninger bruker for å komme inn i EU-landene og ta motet fra menneskesmuglere.