Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) skriver i et brev til kommunalminister Jan Tore Sanner (H) at de omstridte navneendringene i Oslo rådhus settes på vent, for å få en avklaring på om «byregjering» er en lovlig tittel, skriver .I Stortinget tidligere denne uka fastslo Sanner at ordet byregjering skaper forvirring, og at det ikke er i tråd med gjeldende lovverk.– Landet har en regjering, og vi trenger ikke flere, sa Sanner fra Stortingets talerstol mandag.– Det vil være klokt om byrådet i Oslo foretar en ny vurdering av denne saken, understreket statsråden.Raymond Johansen sier til VG at han lever godt med politisk debatt og uenighet om navnet.– Men når Sanner fra Stortingets talerstol skaper tvil om landets største kommune følger kommuneloven, så er det en ny situasjon, sier han.– Da indikerer han at vi bryter loven, og det vil vi ikke gjøre. Så nå trenger vi en rask avklaring fra dem som «eier» kommuneloven, fra juristene i Kommunaldepartementet. Er de enige med oss, så går vi videre. Men mener de at bystyrets vedtak om navneendringen til «byregjering» er i brudd med loven, så skal vi selvsagt sørge for at vedtaket blir omgjort, sier Johansen. (©NTB)