EU og IMF uenige om greske reformer

Finansministrene i eurosonen møttes mandag i et forsøk på å løse striden mellom EU og IMF, som er uenige om hvor langt Hellas har kommet i reformarbeidet.

Politikk

Nederlands finansminister Jeroen Dijsselbloem, som for tiden har lederskapet blant de 19 finansministrene i eurolandene, advarte under møtet mot å la spørsmålet om Hellas ødelegge samarbeidet med Det internasjonale pengefondet (IMF).– La meg gjøre det helt klart; vi trenger en troverdig, bærekraftig pensjonsreform, og budsjettet må holdes, sa han.– Dette gjelder ikke bare forholdet til IMF, det er noe som angår alle institusjoner og eurogruppen, sa Dijsselbloem.EU og IMF er ikke enige i sin vurdering av Hellas og hvorvidt landet lever opp til løftene om reformer og strammere budsjettstyring.EU mener Hellas er på riktig vei og advarer mot å stille alt for strenge krav til det kriserammede landet, mens IMF er mer bekymret.Hellas' statsminister Alexis Tsipras anklaget i helgen IMF for å drive forhalingstaktikk og bruke vilkårlige anslag, noe som forsinker nye utbetalinger til landet.IMF har ennå ikke undertegnet den tredje lånepakken til Hellas og mener blant annet at pensjonssystemet i landet trenger ytterligere reformer.

hellas
eu
imf
Nyheter
Politikk