Den 26 år gamle franskmarokkaneren ble pågrepet i en dramatisk politiaksjon i bydelen Molenbeek i Brussel fredag. Han er en av de antatte gjerningsmennene fra Paris-angrepene som har vært på frifot.– Vår kamp er ikke over og i lørdag morgen, i lys av den informasjonen jeg har fått, vil jeg lede et møte i forsvarsrådet med statsråder og sikkerhetssjefer, sa Hollande.– Abdeslam var direkte involvert i planleggingen av Paris-angrepene, og vi vil kreve ham utlevert, la han til.Belgisk påtalemyndighet opplyser fredag kveld at til sammen fem personer ble pågrepet. Tre av dem tilhører samme familie og er siktet for å ha hjulpet til med å skjule Abdeslam. Han er mistenkt for å ha vært med på å planlegge angrepene i Paris 13. november i fjor der 130 mennesker ble drept og 350 skadd.Ifølge den belgiske avisen ble Abdeslam skutt og såret i kneet da antiterrorpolitiet slo til mot leiligheten i Molenbeek. Ifølge politiet er han bare lettere såret. TV-bilder viste hvordan politiet halte en mann med en hette over hodet ut av bygningen og inn i en bil.En annen mistenkt ble pågrepet samtidig, mens en tredje forskanset seg inne i bygningen. Noen timer senere ble det hørt to eksplosjoner fra det samme området, og belgiske medier meldte deretter at også tredjemann var pågrepet.Den eneste kjente som fortsatt er på frifot, er Mohamed Abrini, som ble filmet på en bensinstasjon nær Paris sammen med Abdeslam to dager før angrepene. Bilen de to kjørte ble senere benyttet i angrepene.Politiet tror den tidligere småkriminelle Abdeslam er den siste overlevende av gruppen på ti som utførte angrepene i den franske hovedstaden.– Kampen mot terrorisme slutter ikke i kveld, selv om dette er en seier, bemerket Hollande på en felles pressekonferanse med den belgiske statsministeren Charles Michel i Brussel.USAs president Barack Obama sendte sine gratulasjoner til de to statslederne og gjentok deres felles mål om å nedkjempe og ødelegge IS. (©NTB)