I henhold til avtalen som ble formalisert mellom EU og Tyrkia fredag, vil flyktninger som ankommer de greske øyene, bli sendt tilbake til Tyrkia. For hver syrer som blir returnert, vil EU bosette en fra en tyrkisk flyktningleir.Målet er å få stengt hovedruten flyktninger bruker for å komme inn i EU-landene og ta motet fra menneskesmuglere. Planen er blitt møtt med kritikk fra menneskerettsgrupper, og tusenvis demonstrerte i Europa etter at innholdet i migrasjonsavtalen ble kjent.Trenger mer enn 24 timerDen greske statsministeren Alexis Tsipras sa til sine regjeringsmedlemmer lørdag ettermiddag at de må være klare for utsendelse søndag som avtalt, men tjenestemenn sa etterpå at de trenger mer tid på å forberede seg.– En plan som dette kan ikke settes i verk i løpet av bare 24 timer, sa en talsmann for landets migrasjonsmyndigheter.Rundt 1.500 mennesker tok seg over Egeerhavet fredag før avtalen forelå. Det var mer enn dobbelt så mange som dagen før, mens det kom flere hundre tidligere i uken som gikk.Et fire måneder gammelt spedbarn druknet da en båt med flyktninger sank utenfor kysten av Tyrkia lørdag bare timer før planen ble satt ut i livet, meldte det tyrkiske nyhetsbyrået Anatolia.Venter på eksperterHundrevis av sikkerhets- og jusseksperter – 2.300 ifølge Tsipras – er ventet å ankomme Hellas for å hjelpe til med å overholde planen, som EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker beskrev som svært krevende.Franske og tyske myndigheter har lovet å sende 600 politi- og asyleksperter til Hellas, men greske myndigheter sier de fortsatt venter på forsterkningene, og uten dem vil de slite med å overholde avtalen.– Vi vet fortsatt ikke hvordan avtalen vil fungere i praksis. Og først og fremst venter vi på dem vil ble lovet fra Europa for å få asylsøknadene raskt unna – tolker, advokater, politi – fordi vi ikke klarer dette alene, sa en politikilde på øya Lesvos.Det realistiske er at hjemsendelsen av flyktninger til Tyrkia ikke vil starte før 4. april, ifølge Tysklands statsminister Angela Merkel.Nær 50.000 flyktningerTjenestemenn sa lørdag at det er 47.500 flyktninger i Hellas, inkludert 8.200 på øyene og 10.500 i Idomeni-flyktningleiren på grensen mot Makedonia.Mer enn en million flyktninger ankom Europa i fjor. Rundt 4.000 har druknet mens de har krysset Egeerhavet i skrøpelige farkoster, inkludert 400 så langt i år.– Myndighetens mål er å tømme øyene, sa en representant for Leger Uten Grenser.