Tidligere år har konferansen fått kritikk for å ha invitert omstridte predikanter, som blant annet mener at homofili, utroskap og frafall fra islam skal straffes med døden.– Noen av predikantene har hatt svært kontroversielle synspunkter knyttet til homoseksuell praksis og kvinners rettigheter, så her har man av erfaring grunn til å være forsiktig med medieoppmerksomheten, sier Sindre Bangstad, forsker på salafistisk islam, til .Bangstad mener at konferansen forsøker å unngå negativ omtale.– Gitt at man har invitert kontroversielle predikanter tidligere, så ønsker man rett og slett ikke altfor mye medieoppmerksomhet om de som står på foredragslisten i forkant av konferansen.Arrangøren sier til NRK at hemmeligholdelsen skyldes en ny markedsføringsstrategi der man ønsker spenning blant publikum.