Kerry og Lavrov ber om snarlige Syria-forhandlinger

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov og hans amerikanske kollega John Kerry mener fredssamtalene om Syria straks bør gjenopptas.

Politikk

De to utenriksministrene diskuterte fredag kveld utviklingen i Syria i en telefonsamtale og var enige om å få fortgang fredssamtalene.FN hadde opprinnelige innkalt partene i Syria til fredssamtaler i Genève 7. mars, men har utsatt dem til 9. mars. Begrunnelsen er «logistiske og tekniske årsaker».Opposisjonen i Syria mener det er høyst tvilsomt om de FN-støttede fredssamtalene nese uke blir noe av.– All den tid våpenhvilen ikke bidrar til at vilkårene oppfylles, forblir alle datoer for gjenopptakelse av forhandlingene helt hypotetiske, slo lederen for den syriske Nasjonalkoalisjonen, George Sabra, fast tidligere i uka.– Hvilken verdi har denne våpenhvilen dersom de som skal overvåke den, USA og Russland, ikke presser alle sider til å etterleve den, sa han til TV-kanalen Arabiya al-Hadath.Lavrov og Kerry mener likevel at det snarest må sammenkalles til samtaler «mellom den syriske regjeringen og hele spekteret av opposisjonsgrupper, der de selv avgjør framtida for landet sitt», heter det i en kunngjøring fra ledelsen i Moskva.De to utenriksministrene er også skjønt enige om at Russland og USA må samarbeide for å få slutt på krigshandlingene i Syria, heter det videre. 

utenriks
syria
kerry
lavrov
Nyheter
Samfunn
Politikk