Arbeidsminister Iain Duncan Smith trakk seg fredag som følge av milliardstore velferdskutt han mener finansminister George Osborne tvinger gjennom. Kuttene er urettferdige og skjer mot hans vilje, sier Duncan Smith.Avgangen kommer på en svært dårlig tidspunkt for statsminister David Cameron, som kjemper for å holde britene i EU.For selv om Duncan Smith insisterer på at avgangen kun er knyttet til budsjettet, er han kjent som forkjemper for en britisk utmelding av EU. Og det er bare tre måneder til landet holder folkeavstemning om EU-medlemskapet.SkuffetIfølge britiske medier har Cameron svart på avgangen med å erklære seg «forvirret og skuffet».– Tegnene på splittelse blir flere, skriver.– Avgangen betyr at Downing Street kjemper for å begrense en borgerkrig innad i partiet, fremholder avisen.Jo lenger stridighetene pågår i Camerons parti, jo mer svekket fremstår han i valgkampen fram til juni.Fra før har Cameron måttet se flere ministre gå inn for EU-utmelding, blant dem justisminister Michael Gove.KritikkMens Duncan Smith kritiserer sin konservative partiledelse og mener den står i fare for å «drive i en retning som splitter samfunnet», har partifeller gått hardt ut mot ham.– Det virker som om han ønsker å gjøre maksimal skade på partiledelsen for å fremme kampen om å få Storbritannia ut av EU, sier Duncan Smiths egen statssekretær Ros Altmann ifølge AFP.– Dette er ikke et nytt forsøk på å angripe statsministeren om Europa, svarer den avgåtte ministeren til BBC.Andre partifeller har rykket ut til forsvar for Iain Duncan Smith, De konservatives partileder mellom 2001 og 2003. (©NTB)