Staten får medhold i lukkede dører under befaringene i Breivik-saken

Regjeringsadvokaten har fått medhold i kravet om at befaringene i Breivik-sakene holdes for lukkede dører.

Anders Behring Breivik - Foto: Scanpix
Politikk

Det kommer fram i en fersk avgjørelse fra Oslo tingrett onsdag.Regjeringsadvokaten hadde også bedt om lukkede dører når tre fengselsansatte skal forklare seg i den sivile saken Anders Behring Breivik har anlagt mot staten. Her får regjeringsadvokaten kun delvis medhold. Retten mener disse forklaringene bare delvis må holdes for lukkede dører.– Jeg er svært fornøyd med at retten gir oss medhold i lukkede dører under befaringene i Ila fengsel og i Skien fengsel. Å skulle tillate at allmennheten skal være med inn på avdelinger for særlig høyt sikkerhetsnivå i Kriminalomsorgen kan forspille hele formålet med den type avdeling, sier regjeringsadvokat Marius Emberland i en kommentar til kjennelsen fra NTB.Han sier han er glad for at retten også vil lukke dørene under de mest sensitive delene av forklaringene til de tre fengselsansatte.Rettssaken om massedrapsmannens soningsforhold starter i gymsalen i Skien fengsel 15. mars. Breivik har saksøkt staten fordi han mener hans soningsforhold bryter med menneskerettighetene.

anders behring breivik
Nyheter
Politikk