Dagens Næringsliv omtalte lørdag et brev fra Thommessen til britiske skattemyndigheter. Der skriver stortingspresidenten at statsministeren har kommet med en uttalelse om saken, og at hun støtter hans forsøk på å vinne fram.– Setningen om at statsministeren hadde gitt en uttalelse, baserer seg på at jeg var overbevist om at hun var kjent med saken. Dersom det viser seg å være feil, beklager jeg dypt og legger meg flat som en pannekake, skriver Thommessen i en epost til DN.Statsminister Erna Solberg (H) mener det er riktig av stortingspresidenten å oppklare at dette er en sak som hun «kun har vært orientert om på et overordnet nivå». Kontrollkomiteens leder Martin Kolberg (Ap) sier seg tilfreds med Thommessens beklagelse.Selve saken dreier seg om penger Bjørnstjerne Bjørnsons oldebarn Maria Bjørnson etterlot seg da hun døde i London i 2002. Hun var fjern slektning og nær venn av stortingspresidenten, som lenge har forsøkt å få kontroll over formuen. Han ønsker å sette pengene inn i fond for kultur og veldedighet i Norge og London. Andre venner av Bjørnson ønsker noe annet, og forvalteren Butterfield Bank sitter fortsatt med kontrollen, skriver DN.