En oppslutning på 8,4 prosent på målingen i Bergens Tidende gir SVs fungerende gruppeleder Mikkel Grüner god grunn til å smile.– Dette er et signal om at velgerne ønsket forandring, ikke to av de samme partiene som har styrt byen i en årrekke, sier Grüner om at partiet går fram 1,4 prosentpoeng. I september valgte partiet å trekke seg fra sonderingssamtalene om byrådssamarbeid. At Ap inviterte Venstre inn i samtalene ble for mye for SV. Enden på visa ble et byrådssamarbeid mellom Ap, Venstre og KrF.Det ser ikke ut til å ha gitt uttelling på meningsmålingen for KrF, som med 3,7 prosent går tilbake 2,3 og får sitt dårligste resultat siden 2011.– Det er ikke gode nyheter, men jeg har et veldig avslappet forhold til en måling på dette tidspunktet. Vi har jobbet hardt for å få gjennomslag for politikken vår og stake ut en ny kurs. Det er ikke gjort på et par måneder, sier byråd Dag Inge Ulstein.Ap er største parti, med en oppslutning på 33,8 prosent, til tross for at partiet også er det som går mest tilbake, 4 prosentpoeng. Venstre er fram 1,1 til 6,6. prosent. Høyre øker mest, med 3,6 til 25,7 prosent, mens Frp går tilbake 0,1 til 8,6. Rødt står stille på 2,3 prosent, De Grønne går fram 0,3 til 6,3, mens Senterpartiet år fram 0,6 til 2,6 prosent.