– Prioritet nummer én er å oppheve atomavtalen med Iran. Iran er den største sponsoren av terrorisme i verden, slo Trump fast da han talte til den mektige proisraelske lobbyorganisasjonen AIPAC mandag kveld.Trump lovet å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad og flytte den amerikanske ambassaden dit dersom han blir valgt til president.– Det er ingen som er mer pro-Israel en meg. Vi er nødt til å beskytte Israel. Israel er så viktig for oss, sa Trump til TV-kanalen CNN i forkant av talen.Trump, som leder klart i kampen om å bli republikanernes presidentkandidat, sa blant annet at FN ikke er en venn av demokratiet og ikke er en venn av Israel. Han gjorde det klart at dersom han blir president vil han bruke vetoretten til å stemme ned ethvert «forsøk fra FN om å tvinge sin vilje på Israel». (©NTB)