Prognosene til alle de store mediene i USA slår fast at Donald Trump blir kveldens vinner blant de republikanske presidentkandidatene i Arizona. Dermed tar han alle de 58 delegatene i delstaten.Hillary Clinton ser også ut til å gjøre et godt valg i delstaten, og utpekes av flere medier til vinner på demokratisk side. Her står 75 delegater på spill, men de fordeles ut ifra oppslutningen i nominasjonsvalget.Trakk inn terrorenDa Clinton talte til sine tilhengere i Arizona etter at de første prognosene var klare, pekte hun på terrorangrepene i Belgia for å understreke «hvor mye som står på spill» i presidentvalget i 2016.– Stilt overfor terror får ikke USA panikk, vi bygger ikke murer eller snur ryggen til våre allierte, sa Clinton.Hun sa at det de republikanske presidentkandidatene Donald Trump og Ted Cruz foreslår «ikke bare er feil, men farlig».I etterkant av terroren i Belgia har både Cruz og Trump gått til angrep på president Barack Obamas utenrikspolitikk.– Belgia er et horrorshow akkurat nå. Forferdelige ting skjer, sa Trump tirsdag. Overfor CNN hevdet han også at belgiske myndigheter kunne ha forhindret tirsdagens angrep dersom de hadde brukt tortur mot terrorsiktede som ble tatt tidligere i uken.Donald Trump har foreløpig kommentert Arizona-seieren på Twitter.«Mye større seier i Arizona enn ventet. Takk, jeg kommer aldri til å glemme det», skriver han.Sanders har fortsatt troenDemokratene holder nominasjonsvalg i Arizona, Idaho og Utah tirsdag, mens Republikanerne holder valg i Arizona og Utah. Foreløpig er det ikke kommet inn resultater fra de andre delstatene.Både Hillary Clinton og Donald Trump leder allerede kraftig i kampen om å bli sine respektive partiers presidentkandidater.Trump trenger støtte fra 1.237 delegater, og har allerede samlet 738 hvis man regner med Arizona. Nestemann på listen er Ted Cruz, som har 423. Clinton har så langt samlet støtte fra 1.174 delegater (ekskludert Arizona), mot Bernie Sanders' 850. Clinton støttes i tillegg av 482 superdelegater, mens Sanders kun har 27 superdelegater.Bernie Sanders ser likevel ikke ut til å la seg vippe av pinnen av tapet. Da han talte til sine tilhengere i California etter at resultatene var klare, sa han at hans kampanje har vunnet 10 nominasjonsrunder og «om jeg ikke tar feil vil vi vinne et par i kveld».De demokratiske kandidatene trenger 2.383 delegater for å vinne nominasjonen. Superdelegatene er tillitsvalgte i partiet som står fritt til å velge hvilken kandidat de støtter og kan ombestemme seg helt fram til landsmøtet. (©NTB)