<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

UDI-sjefen tror flyktningavtale kan øke asylstrømmen

Mens en avtale mellom EU og Tyrkia kan redusere asylstrømmen til Europa, kan resultatet for Norge bli motsatt, tror UDI-sjef Frode Forfang.

Publisert 16. mars 2016
Oppdatert 16. mars 2016
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 164 ord
Frode Forfang. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.

– Det blir færre flyktninger til Europa, men det kan bli flere til Norge hvis skandinaviske grensekontroller tas ned, sier direktør Frode Forfang i Utlendingsdirektoratet (UDI) til Dagens Næringsliv.Han ønsker ikke å gå inn på antall flyktninger som kan komme til Norge ved en avtale mellom EU og Tyrkia.– Gitt at EU blir enig, og her er det store interne motsetninger, står det mye på spill i Europa i forhold til Tyrkia. Det er vanskelig å si hva den totale effekten blir for Norge, men vi må være forberedt på store svingninger i antall over tid, sier Forfang.UDI-sjefen understreker at mye er usikkert foran toppmøtet, som starter torsdag og etter planen skal konkludere på fredag.– EU forsøker å få kontroll over asylankomstene og grensen til Tyrkia, og skjer det, blir det fort et krav og en forventning om at Schengen-avtalen skal fungere igjen, og at man får bort grensekontrollene.Tirsdag utvidet den norske regjeringen den midlertidige grensekontrollen med nye fire uker, til 13. april. (©NTB)