<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Listhaug mener Norge har kunstig lav asyltilstrømming

Hadde det ikke vært for de strenge grensekontrollene som er innført i Europa, ville det vært en langt høyere tilstrømming av asylsøkere og migranter til Norge, mener Sylvi Listhaug (Frp).

Publisert 5. apr. 2016
Oppdatert 5. apr. 2016
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 135 ord
Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.

– Den situasjonen kan raskt endre seg. Det vil i så fall gjøre at vi får en helt annen situasjon, sa innvandrings- og integreringsministeren da hun la fram regjeringens innstrammingstiltak sammen med statsminister Erna Solberg (H).Hun viser til at det så langt i år har kommet flere flyktninger og migranter til Europa enn på samme tid i fjor, som ble et rekordår. Statsråden mener det er nødvendig med innstramminger for å kunne føre en bærekraftig velferdspolitikk i Norge.– Vi må sikre den norske velferdsmodellen. Hvor mange som lever på offentlige ordninger, har en sammenheng med hvilke ordninger vi kan ha. For vi må ha mange nok til å betale inn, sier Listhaug.– Vi må også lykkes med integreringen. Hvor mange som skal integreres, har en sammenheng med hvor godt vi lykkes med dette, fortsetter statsråden.