Norges finansløsning med EU endelig til Stortinget

Etter en over fem år lang og komplisert prosess om Norges tilpasning til EUs finanstilsyn sender regjeringen nå resultatet til Stortinget.

Publisert 15. april 2016 kl. 12.03
Oppdatert 15. april 2016 klokken 12.05
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 109 ord
EFTAs overvåkingsorgan ESA får oppgaven med å kontrollere at norsk finansnæring overholder EU-reglene. Etter en årelang prosess skal den løsningen nå avgjøres på Stortinget.Endringen i tilsynet med finanssektoren er så inngripende i norsk suverenitet at den trenger et flertall på tre firedeler for å gå gjennom.– Bakteppet er finanskrisen og behovet for mer transparens og tilsyn, at vi skal kunne forebygge den typen situasjoner igjen, sier europaminister Elisabeth Aspaker (H) og tror på vedtak.– Det handler også om å legge til rette for at norsk finansnæring skal kunne operere i EU-markedet. Med det bakteppet håper jeg inderlig vi får den nødvendige tilslutningen i Stortinget, sier hun til NTB. (©NTB)