<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Regjeringen endrer krav om familiegjenforening

Regjeringen reduserer kravet fra fire til tre års arbeid eller utdanning i Norge før familiegjenforening kan finne sted. Det framgår av lovforslaget om asylinnstramminger som legges fram senere i dag, etter det NTB erfarer.

Publisert 5. apr. 2016
Oppdatert 5. apr. 2016
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 193 ord

Likevel blir reglene langt strengere enn de er nå, ikke minst fordi det såkalte underholdskravet skjerpes. Dette innebærer at innvandreren skal kunne forsørge familien fra dag én før den kan hentes til Norge.KritikkInnvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) har høstet kritikk fra opposisjonen på Stortinget og en rekke høringsinstanser for de 40 innstrammingsforslagene hun la fram i romjula. Nå har det 150 sider lange dokumentet vært på høring, og regjeringen har konkludert med et lovforslag som legges fram i statsråd i dag.Etter det NTB erfarer, opprettholdes kravet om 24-årsregel for familieetablering. Det samme gjør i all hovedsak det kontroversielle forslaget om å gi alle enslige mindreårige asylsøkere midlertidig opphold til de er 18 år, selv om det kommer visse justeringer.Noe mildereAntall oppholdsår før permanent opphold, eller fortsatt midlertidig opphold gis, skal økes fra tre til fem år, men kravet om selvforsørgelse gjøres noe mildere. Etter det NTB forstår, innføres et krav om at innvandreren må ha vært selvforsørget i tolv måneder før permanent oppholdstillatelse gis. Dette kravet var i høringsforslaget satt til en varighet på tre år.Lovforslaget legges fram av Listhaug og statsminister Erna Solberg (H) på en pressekonferanse i dag klokken 10.30.