Regjeringen vil utvide permitteringstiden

Regjeringen vil foreslå for Stortinget å utvide permitteringstiden fra 30 til 52 uker, opplyser partene i hovedoppgjøret. – Positivt, men for sent, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Politikk

Det ble besluttet etter at Fellesforbundet og Norsk Industri sendte et felles brev til regjeringen ved statsminister Erna Solberg (H).Partene ble søndag ettermiddag enige om en løsning i årets hovedoppgjør, etter å ha sittet over tolv timer på overtid. Dermed hindret de at norsk industri ble rammet av en storstreik.Revidert nasjonalbudsjett– Vi har fått regjeringen med på å utvide perioden for å kunne motta dagpenger under permittering til 52 uker, sier forbundsleder Jørn Eggum.I dag kan en bedrift permittere de ansatte i opptil 30 uker.Det er i forbindelse med Revidert nasjonalbudsjett 2016 at regjeringen vil foreslå for Stortinget å utvide permitteringsordningen slik at den samlede perioden blir 52 uker.– Tar til fornuftenArbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre synes det er fint at regjeringen nå tar til fornuften på det LO, NHO og bedrifter langs hele kysten har bedt om i mange år.– Det er positivt nå det først skjer, men det kommer litt for sent, sier han til NTB.– Det er helt tydelig at det er motvillig, for både Erna Solberg og Siv Jensen var for inntil kort tid siden mot det, legger han til.Støre mener erfaringer viser en forlenget permitteringsperiode vil hindre oppsigelser.– At regjeringen mener det vil føre til at man «låser folk inn» er feil. Det hindrer i stedet at man «låser folk ute», avslutter han.

regjeringen
erna solberg
mekling
fellesforbundet
norsk industri
Nyheter
Politikk