Slurv koster partiene dyrt

Slurv og dårlige rutiner med økonomisk innrapportering gjør at norske partier går glipp av over 1,3 millioner kroner i statsstøtte.

Hele 220 partier og partiledd på fylkes- og kommuneplan klarte ikke å rapportere inn på tilfredsstillende vis i fjor, 97 flere enn året før, melder NRK. Og det er to partier som skiller seg ut negativt.– Tre firedeler av økningen av fattede vedtak gjelder veksten i partilag i Venstre og Miljøpartiet De Grønne, sier Tor Henriksen, som leder sekretariatet i Partilovnemnda. I tillegg ble rutinene endret, og Henriksen innrømmer at Altinn ikke har fungert optimalt.– Det har vært flere tilbakemeldinger om problemer på grunn av den nye tekniske løsningen, men vi mener nemnda har tatt hensyn til det.Til sammen blir 1,3 millioner kroner i statsstøtte holdt tilbake i år. (©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også