Stortinget sa nei til et tredje kjønn

Hele 14 tilleggsforslag fra opposisjonen fikk flertall da Stortinget behandlet regjeringens likestillingsmelding torsdag. Men Venstres ønske om å innføre et tredje kjønn ble nedstemt.

Publisert 15. april 2016 kl. 08.15
Oppdatert 15. april 2016 klokken 08.16
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 132 ord
Hele 14 tilleggsforslag fra opposisjonen fikk flertall da Stortinget behandlet regjeringens likestillingsmelding torsdag. Men Venstres ønske om å innføre et tredje kjønn ble nedstemt.– Det var som ventet, men jeg er trygg på at det bare er et spørsmål om tid før det blir innført en tredje kjønnskategori også i Norge. Støtten er stor blant yngre representanter fra flere partier, sier Venstres Kjetil Kjenseth til NTB.Forslaget om et tredje kjønn fikk kun støtte fra SV og MDG, men opposisjonen sto samlet om en lang rekke andre tiltak da regjeringens likestillingsmelding ble omstøpt i Stortinget torsdag.Hele 78 forslag ble votert over. 13 av dem fikk flertall med stemmene til regjeringens samarbeidspartier Venstre og KrF, mens forslaget om at regjeringen holder en årlig redegjørelse om likestilling og mangfold ble enstemmig vedtatt av Stortinget. (©NTB)