Brexit-advarsel: – Ferien blir dyrere

Europa-ferien blir dyrere om vi går ut av EU, lyder advarselen fra det britiske finansdepartementet.

konservative. valg, storbritannia
Politikk

Departementets beregninger viser at Storbritannia vil oppleve en «umiddelbar og dyp økonomisk rystelse» dersom landet går ut av EU. Men analysen advarer også om mer håndgripelige konsekvenser for britene. Nemlig når de skal på ferie.– Kostnaden for en Europa-ferie for fire personer kan stige med 230 pund etter en avstemning om å gå ut av EU, lyder beregningen for en åtte dagens ferie.Departementets analytikere tar høyde for at verdien på pundet vil falle med 12 prosent etter en utmelding.– Alt tyder på at verdien av pundet vil falle etter et ut-resultat. Et svakere pund betyr at folks surt ervervede sparepenger ikke rekker så langt på ferie i utlandet, sier statsminister David Cameron i en uttalelse.– Valget det britiske folk står overfor 23. juni, blir stadig klarere: økonomisk sikkerhet ved å bli i EU, eller et sprang ut i det ukjente som kan få prisene til å stige.Finansdepartementet i London regner videre med at prisen på flyreiser kan gå opp om britene går ut av EUs fellesmarked. Og de mener mobilbruken kan bli dyrere i utlandet. (©NTB)

brexit
Nyheter
Politikk
Makro