Budsjettforhandlingene fortsetter søndag

Igjen møtes finanspolitikerne i de borgerlige partiene for å fortsette forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett. De har frist til mandag til å komme til enighet.

Hans Olav Syversen. Foto: Scanpix
Politikk

Det blir nytt møte mellom samarbeidspartiene søndag klokken 10, opplyser pressesjef Odd Hoen-Sevje i Høyres stortingsgruppe.Dette blir andre møte mellom partene denne helgen. Lørdag kom forhandlingene i gang igjen, etter avsporingen som skyldtes Frp-innspillet om å droppe den omstridte flypassasjeravgiften.Budsjettforhandlinger mellom regjeringspartiene og Venstre og KrF har ofte overskredet alle frister, men i vår skal partene øyne håp om å bli ferdig i tide.– Vi har hatt et veldig godt og konstruktivt møte. Mange innspill er gjennomgått og diskutert. Partene har gitt hverandre noen nye utfordringer, sa finanskomiteens leder Hans Olav Syversen (KrF) etter lørdagens møte. Han beskrev tonen som god.Bakteppet for forhandlingene er økende arbeidsledighet og en norsk økonomi i svak vekst. I forslaget til revidert nasjonalbudsjett ville regjeringen derfor sette av 900 millioner kroner ekstra til tiltak mot økt ledighet, spesielt rettet mot Sør- og Vestlandet.

budsjettforhandlinger
revidert nasjonalbudsjett
regjeringen
Nyheter
Samfunn
Politikk