Flertallet vil stemme for riksrett mot Rousseff

Et flertall av senatorene i nasjonalforsamlingens overhus sier de skal stemme ja til å stille president Dilma Rousseff for riksrett.

Politikk

58 av de 71 senatorer har til nå gitt uttrykk for sin mening i saken. 16 av dem er motstandere av riksrett, skriver avisen O Globo.Avisen peker på at de fleste senatorene i forkant har varslet at de kommer til å stemme i favør av riksrett mot Rousseff. 40 av de 78 senatorene var på forhånd ventet å stemme for riksrett, ifølge avisen.I løpet av morgentimene torsdag er det ventet at selve avstemningen finner sted.Hvis Senatet beslutter å stille Rousseff for riksrett, vil hun fjernes fra sin funksjon som president i inntil 180 dager. I mellomtiden vil visepresident Michel Temer være fungerende president. (©NTB)

brasil
Nyheter
Politikk