Forhandlingene om budsjettet fortsetter

Finanspolitikerne i de borgerlige partiene møtes lørdag formiddag for å fortsette forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett. De har frist til mandag til å komme til enighet.

Politikk

Samarbeidspartiene møtes lørdag klokken 10, opplyser pressesjef Odd Hoen-Sevje i Høyres stortingsgruppe.Da kommer forhandlingene igjen i gang, etter avsporingen som skyldtes Frp-innspillet om å droppe den omstridte flypassasjeravgiften.Høyres Svein Flåtten sa fredag ettermiddag at han tror det blir utfordrende forhandlinger med de to samarbeidspartiene.– Det er krevende økonomiske tider og omdisponeringene må bidra på riktig måte. Det er alltid krevende å finne en løsning alle kan slutte opp om, sier han til NTB.I forslaget til revidert nasjonalbudsjett ville regjeringen sette av 900 millioner kroner ekstra til tiltak mot økt ledighet, men da spesielt rettet mot Sør- og Vestlandet.Både Terje Breivik (V) og Hans Olav Syversen (KrF) omtaler utgangspunktet for forhandlingene som bra. Venstre vil ha mer penger til å omstille næringslivet til en grønnere framtid, mens Kristelig Folkeparti vil prioritere tiltak som skal hindre ledighet blant unge, blant annet gjennom å øke lærlingtilskuddet.

revidert nasjonalbudsjett
regjeringen
venstre
krf
Nyheter
Samfunn
Politikk